IMG 3646

Comiat guanya el II Torneig de Dramatúrgia Breu Xató d’Estiu a Vilanova i la Geltrú

Diumenge dia 2 de juliol, Comiat, la meva obra, va guanyar el Premi del Jurat al II Torneig de Dramatúrgia Breu Xató d’Estiu de Vilanova i la Geltrú en un entorn meravellós que presideix un far enorme i inspirador.

Tot des de bon inici va ser una celebració de la vida. Els companys i companyes dramaturgues als quals no coneixia (Neus Pallicera, Elna Roca, David Sánchez, Xavier Inglada i Marc Torrecillas), un descobriment: enhorabona, espero poder seguir-vos. El públic que omplia totes les cadires, seguia amb total endinsament les històries, i acompanyava atent als actors i les actrius, gaudint amb esclats de riure i aplaudiments tot el que succeïa a l’escenari. La presentadora, Núria Valls, amb aquell toc esbojarrat i destartalat, un amor. I les actrius i els actors, Òscar Kapoya, Àlex Pereira, Albert Roig, Sònia Sànchez, Padi Padilla i Alba Aluja amb la dificultat de defendre un text per al qual els autors i les autores vam tenir quinze minuts per passar notes, van estar increïbles. Però el que no té preu és el rostre il·luminat de ma mare i les mirades d’alegria del meu germà i la seva companya Maria.

Xató d’Estiu, Adriana Segurado, Josep M Teixell, Blanca Bardagil vull felicitar-vos amb el cor i amb el reconeixement d’una feina excel·lent que, estic convençuda, aviat serà un referent. Enhorabona companyes i companys dramaturgs. Iniciatives com aquesta, que impulsen la dramatúrgia catalana i, a més, tenen a bé, premiar-la econòmicament, són imprescindibles per la bona salut del teatre català.

El domingo día 2 de julio, Comiat (Despedida), la obra que presenté y fue elegida para competir, ganó el primer premio del Jurado en el II Torneig de Dramatúrgia Breu Xató d’Estiu de Vilanova i la Geltrú, en un entorno maravilloso que preside un enorme e inspirador faro.

Todo desde el principio fue una celebración de la vida. Los compañeros y compañeras dramaturgas a los que no conocía (Neus Pallicera, Elna Roca, David Sánchez, Xavier Inglada i Marc Torrecillas) un descubrimiento: enhorabuena, espero poder seguiros. El público que llenaba las sillas, seguía con total implicación las historias, y acompañaba atento a los actores y a las actrices, disfrutando con risas espontáneas y aplausos sentidos todo lo que sucedía en el escenario. La presentadora, Núria Valls, con aquel toque destartalado y caótico, un amor. Y las actrices y los actores, Òscar Kapoya, Àlex Pereira, Albert Roig, Sònia Sànchez, Padi Padilla i Alba Aluja, con la dificultad de defender un texto para el que los autores y las autoras habían tenido solo quince minutos para dar indicaciones, estuvieron increíbles. Pero lo que no tiene precio es el rostro iluminado de mi madre y las miradas de alegría de mi hermano y su compañera, Maria.

Xató d’Estiu, Adriana Segurado, Josep M Teixell, Blanca Bardagil, quiero felicitaros con el corazón y con el reconocimiento a un trabajo excelente que, estoy convencida, pronto será un referente. Enhorabuena compañeros y compañeras dramaturgas. Iniciativas como ésta, que impulsan la dramaturgia catalana y, además, tienen a bien premiarla económicamente, son imprescindibles para la buena salud del teatro catalán.