Nou taller d’escriptura teatral FICCIONANDO a partir del 12 de maig a La BiblioMusicineteca de Barcelona

_boceto

El meu consell: a l’escriure una peça de teatre, procura ser original i, en la mesura del possible, intel·ligent, però no tinguis por a semblar estúpid. La llibertat de pensament és necessària, però només qui no tem escriure tonteries pensa de manera lliure. No retoquis ni poleixis massa, sigues desproporcionat i audaç. La brevetat és la germana del talent. Recorda també que les declaracions d’amor, les traicions de marits i mullers, les llàgrimes de les vídues, dels orfes i de tota la resta, fa temps que van ser descrites.

L’argument ha de ser nou i la faula pot ser absent.

Consejos a un escritor, cartas de Antón Txéjov

L’autor o l’autora, l’aspirant a ser autor o autora, que es presenta a aquest taller, parteix de la base d’una experiència o de una anècdota personal de la qual anirem tirant del fil per tal de generar el material necessari per escriure una obra de teatre independent. Així la ficcionatlizació teatraliztada d’aquesta vivència es converteix, en un procés creatiu continuat, intens, enriquidor i dinàmic, en una peça teatral independent, única i autèntica.

A partir d’una història simple, de tall humà, amb els conflictes i situacions que això comporta, anirem traïnt allò viscut de manera que la constant transformació s’alunyi, en la mesura que es precisi, dels fets reals. El text s’anirà convertint progressivament en una obra autònoma on les regles de la ficció s’imposin a les viscudes. La peça adquirirà una personalitat pròpia. Aquesta personalitat és la que conté allò intransferible de qualsevol obra artística, la que li confereix la seva vàlua: el seu esperit.

Obres de les quals ja s’han fet lectures dramatitzades d’altres tallers Ficcionando: La víspera, de Joaquín Pedretti; Lo inverosímil, de Óscar Chocano; Las cosas, por su nombre, de Graciela Gil; El dia que Sean Penn em va mirar, de Teresa Méndez; Després de tants anys, de Pilar Obregón; El Protocolo, de Nina Rocha o Los peces también pasean, de Enrique Ferrando.

Objetiu: Obtenció d’una peça de la qual després es pugui realitzar una lectura dramatitzada amb actrius i actors per comprovar com el material inicial s’ha transformat finalment en una obra de ficció dramàtica independent, nova i autèntica.

Demanda: Compromís amb la peça i la capacitat per no rendir-se davant de les dificultats que sovint surten en el treball continuat d’escriptura proposat en aquest taller. No és imprescindible el coneixement dels recursos bàsics de l’escriptura teatral.

Dates i horaris: Tots els dijous de 19:30 h. a 22 h. Del 12 de mayo al 30 de juny, excepte el dijous 23 per ser revetlla de Sant Joan.

Lloc: La BiblioMusicineteca. C/Vilà-Vilà, 76. Bxos. Parada metro: Paral·lel.

Màxim: 8 persones.

Preu: 125 euros. Possibilitat de pagament fraccionat en el cas d’impossibilitat de fer un pagament íntegre a la primera sessió. Per reservar plaça, ingressar 20 € amb nom i cognoms i la paraula FICCIONANDO en el concepte al número de compte ES05 2100 0609 9101 0122

Per a confirmar inscripcions, dubtes i/o suggerències o dossier complert escriure a: laura@laurafreijo.com o 676 31 21 67.

Si coneixeu algú que pugui estar interessat/da, si us plau, feu-li arribar aquesta informació.

Idiomes vehiculars: català, castellà i, si cal, mimo.

Atreveix-te a escriure teatre per després fer-lo!

(*) I·lustració de portada: www.rafaelarjona.net

(**) Al preu del taller no estan incloses les despeses

per la coordinació i la direcció de les lecturas dramatitzades.

Santa Coloma de Gnet, 24 de abril de 2016

Laura Freijo Justo

laFreijotransparente